Наставникът на Милан Дженаро Гатузо се закани преди утрешното дерби срещу Ювентус в Серия, че неговите момчета ще се постараят да дадат отпор на хегемона през последните 7 години.

Легендата на „росонерите” коментира ситуацията около Леонардо Бонучи, който през миналия сезон напусна торинския гранд, за да премине на „Сан Сиро”. През лятото на тази година обаче опитният защитник отново се върна в редиците на Ювентус. В същото време „бианконерите” пратиха нападателя Гонсало Игуаин под наем в Милан.

„Ювентус е пълен с шампиони, силен е във всяка една зона и е най-добрият тим във всяко отношение”, заяви Гатузо. „Те са най-добрите в Европа, наред с Барселона. Изглежда така сякаш не трябва дори се потят, а с Кристиано Роналдо прибавиха още манталитет и опит.”

„Като казвам всичко това, Милан има нужда от това да играе с гордо вдигнати глави, като знае, че противникът разполага с нещо повече. Във футбола всичко е възможно.”

„Няма нужда да се притесняваме за многото контузии. Вярно е, че много играчи липсват, но пак ще пуснем най-добрия възможен състав. Всеки дава всичко от себе си и стиска зъби, за да играе. Нека не търсим оправдания, защото те няма да ни помогнат.”

„Виждам решимост в очите на играчите, която ми харесва. Излизаме срещу тим на Ювентус, който е очевидно по-силен от нас. Въпреки това ни остават важни точки за печелене, затова искаме да се справим добре, дори когато сме наранени.”

„Ако Ювентус играе по-добре от нас в  неделя вечер, ще ги аплодираме, но първо и преди всичко ще им предложим битка”.

„Игуаин? Предвид това, което изпитва той в мачовете, го призовавам да остане спокоен, защото той много лесно се поддава на раздразнението. Трябва да съхрани хладнокръвното си мислене и да бъде гладен, но не и отчаян. Сам не би могъл да стори кой знае какво, той има нужда от целия отбор да работи.”

„Леонардо Бонучи е играч, който даде много на Милан. Ако се наблюдава подобрение в защита, особен опри Алесио Романьоли, това се дължи и на него. Дори когато прекалявах, той винаги беше на моя страна. Мога да говоря само суперлативи за Лео, в живота се случват различни ситуации и е трудно да съдя. Опитах се да го убедя да остане, но той има деца, своя личен живот, а това заслужава уважение. Беше чест да бъда негов треньор и се надявам някой ден това да ми се признае”, добави Гатузо.