Сергей Милинкович-Савич разкри, че тимът на Лацио вече мечтае за Скудетото и вече има план за татуировка на титлата на Италия. „Мечтата за Скудетото започна на полувремето срещу Аталанта”, разкри халфа пред италианските медии, след като отборът се завърна след пасив с 0:3 до 3:3 през октомври.

„Не говорим много по темата, защото знаем какво трябва да направи, за да се случи. Треньорът ни каза две-три думи и всичко в нашите глави се промени. Излязохме през втората част и направихме това, което трябваше. Не гледаме назад вече”.

Лациалите са непобедени в 18 поредни кръга и са на точка зад лидерите Интер и Ювентус. „Истината е, че и не мислим прекалено много за титлата, но виждаме къде сме, така че се справяме добре. Никой не очакваше от нас да сме в борбата на старта на сезона. Целта ни остава класиране в Шампионската лига и ще дадем всичко от нас, за да я изпълним. Ако станем шампиони, прекрасно – имам място за татуировка на моята ръка, за да отбележа това нещо”.

Лацио и Интер непрекъснато се изправяха един срещу друг в последните години като претенденти за място в Топ 4 на Серия А, но този път се борят за челната позиция. „Интер е силен отбор с много големи имена в състава си. Спечели също така и градското дерби, което ще им даде увереност. Въпреки това, ние сме у дома и трябва да се възползваме от това от първата минута, след което да видим какво ще стане”, каза той преди дербито с „нерадзурите”, което е идната неделя.

Милинкович-Савич е искан от редица европейски клубове за трансфер, като Интер, Ювентус, Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед гледат към сръбския халф на Лацио. „Моят стил на игра се промени и вече играя малко по-назад. Помагам повече на защитата и си харесвам новата роля. Треньорът ми каза какво иска от мен, а аз останах доволен от този разговор с него. В началото започнахме трудно, но полека-лека се променихме. Сега играем като семейство, тъй като с много от момчетата сме заедно отдавна и се познаваме добре, по-добре от предходните сезони”, завърши СМС.