Лацио няма никакво намерение да продава защитника Франческо Ачерби, въпреки че вчера ултрасите на „орлите“ призоваха ръководството за незабавни действия.

33-годишният италиански защитник беше атакуван от тифозите на римския клуб, които пуснаха изявление, в което директно му казаха, че вече не е добре дошъл в Рим след постъпката му в мача срещу Дженоа. Играчът се разписа за победата с 3:1 над генуезци и направи знак с ръка, с призив за мълчание към сектора за гости на „Мараси“, където имаше около 3 000 фенове на римския клуб.

Франческо Ачерби Лацио Дженоа

източник: Gulliver/GettyImages

Според Кориере дело Спорт, ръководството на „бианкочелестите“ няма да поддаде и да захвърли с лека ръка италианския национал, въпреки натиска. Президентът Клаудио Лотито, за когото се знае, че е в лоши отношения с феновете, не желае решенията му да бъдат обуславяни от някои от тях и е твърд в намерението си да запази бранителя.

Ачерби се смята за основна част от отбора на Маурицио Сари, въпреки проблемите му с адаптирането към тактическата схема на бившия наставник на Наполи, Челси и Ювентус.