Звездата на Наполи Виктор Осимен си спомни за своя път преди да стане професионален футболист. Нигерийският нападател направи трансфер за 70 милиона евро от Лил в Наполи през 2020 г., ставайки най-скъпият африкански играч на всички времена.

„Почиствах улуци в Нигерия, благодарен съм за това, което съм днес. Всичко започна като една мечта. Детска мечта от бедните квартали. Исках да стана професионален играч, бях вдъхновен от много големи футболисти като Дидие Дрогба, Одион Игало, Джон Оби Микел и много други. Дрогба е моят идол. Чувствам, че съм постигнал нещо голямо със сигурност“, сподели таранът.

„Докато растях чистех улуци и други неща по къщите. Носил съм и вода по улиците. Намирах удоволствието да правя тези неща. Знаех, че когато работя усилено и взимам пари, мога да помогна на семейството си. Брат ми продаваше вестници, сестра ми – портокали“.

„Определено смятам, че тези неща ми помогнаха да се изградя като човек. Благодарен съм, че преминах през това и се изградих като характер“, завърши Осимен в Ютуб интервю със свой сънародник.

Осимен се премества в Европа през 2017 година, когато Волфсбург го взима от Ултимейт Страйкърс Академи от родната му Нигерия. Впоследствие нападателят преминава последователно през Белгия и Франция, играейки за Шарлероа и Лил, преди да направи многомилионния си трансфер в Неапол.

Първият сезон за нападателя бе съпътстван от контузии, но той все пак реализира 10 гола в 24 мача за „партенопеите“. Сегашният обаче започна страхотно за нигерийския голаджия като в едва 8 мача във всички турнири, той вече се е разписал 7 пъти, а неговият Наполи е лидер в класирането с пълен актив от точки.