Виктор Осимен заяви във вторник, че ще бъде на линия за Нигерия на предстоящото издание на Купата на Африка, независимо че в момента е в лазарета, възстановявайки се от счупена скула.

Нападателят на Наполи изглеждаше сигурен в пропускането на континенталния турнир, който трябва да стартира на 9 януари, след като първоначално попадна в лазарета за три месеца след операция на лицева фрактура, получена в сблъсъка с шампиона Интер в края на ноември. Но 22-годишният футболист настоя, че ще бъде готов да пътува до Камерун със „суперорлите“. „Ще бъде на разположение за Купата на Африка, освен ако не съм сред селектираните играчи, които ще представляват НИГЕРИЯ“, написа той в Туитър.

Осимен в момента тренира за Наполи, докато носи предпазна маска на лицето и изчаква „зелена светлина“ да се включи в игра по-рано от очакваното. Той получи фрактурите след сблъсък на глави с защитника на Интер Милан Шкриняр, като му бяха поставени титаниеви импланти в скулата и очната кухина. Купата на Африка се подготвя за старт идния месец на фона на спекулациите, че може да бъде отложена или отменена, след като вече беше отложена с година заради пандемията от коронавирус. Миналата седмица водещите клубове в Европа заплашиха да не освободят африканските си играчи за надпреварата поради опасения относно коронавирусните протоколи.

Много от водещите играчи на Африка са базирани в европейски клубове, като Наполи има в отбора си още капитана на Сенегал Калиду Кулибали и камерунския полузащитник Андре-Франк Замбо Ангиса. В неделя вече старши треньорът на неаполитанците Лучано Спалети описа Купата на Африка като „невидимо чудовище“, което „прави така, че играчите да изчезват от съблекалнята“.