Милан победи Торино с 1:0 в мач от 22-ия кръг на Серия А. Единственото попадение в мача бе дело на Оливие Жиру в 62-ата минута. 

"Росонерите" прекъснаха серията от 7 мача без победа във всички турнири и дори се изкачиха до топ 3 във временното класиране. 

Това бе юбилеен мач за Милан, той бе под номер 3000 в Серия А. 


Gulliver/GettyImages
30 снимки

Малко след като изминаха 60 секунди игра, Тео Ернандес се озова в наказателното поле на Торино с топка в крака. Французинът опита сложен удар от малък ъгъл, а топката прелетя встрани от вратата. 

Първата по-опасна ситуация пред вратата на "росонерите" бе ългов удар за Торино в четвъртата минута. Гостите обаче се справиха отлично в защита и изчистиха топката. 

В 10-ата минута Миранчук опита изстрел от дистанция, който обаче мина високо над напречната греда. В 16-ата минута пък "биковете" опитаха да внесат напрежение в наказателното поле на домакините с центриране отдясно. До топката обаче не стигна футболист на Торино. 

Торино изпусна отлична възможност за попадение, след като центриране отляво доведе до сериозно разбъркване, а топката попадна в Санабриа. Нападателят стреля директно в 21-ата минута, но стражът на Милан успя да се намеси страхотно. След това последва сигнал за нарушение в атака на "биковете". 

В 30-ата минута отново Тео Ернандес стреля неточно, след като Жиру свали подаване с глава към него. Французинът отново не успя да уцели топката добре, а преди това с кълбото се размина Рафаел Леао на границата на наказателното поле.

Торино продължи да е отборът, който владее повече топката и темпото на игра. Положенията пред вратите обаче намаляха. 

Второто полувреме започна със смяна именно в състава на "биковете". Карол Линети замени Гинейтис, който през първото полувреме получи жълт картон. 

В 51-ата минута Никола Влашич изпревари Калулу и проби по левия фланг, на помощ на защитника се привлече Салемакерс. Двамата от Милан успяха да спрат без проблеми футболиста на Торино. Минута след това Бонджорно опита остро центриране от същата страна на игрището, но до топката първи стигна Кяер, който изчисти. 

Рафаел Леао бе изведен очи в очи с вратаря на Торино. В 54-ата минутиа "росонерите" организираха бърза контраатака, а Жиру потърси португалеца в наказателното поле на "биковете". Подаването на Жиру обаче бе докоснато от защитник на гостите и това направи топката много трудна за Леао, който все пак я стигна и стреля, но в тялото на Ваня Милинкович-Савич. 

Две минути по-късно пък Уилфред Синго от тима на Торино нанесе много плътен и силен изстрел от разстояние. Топката попадна в средата на вратата и вратарят на Милан успя да се намеси. 

Двубоят стана изключително динамичен като само скеунди след това екшънът се прехвърли пред вратата на Торино. Изстрел от вътрешността на пеналтерията затрудни Савич, който за малко да изпусне топката в собствената си мрежа, но с бърза реакция успя да я улови преди тя да премине голлинията. 

В 60-ата минута Мергим Войвода получи хубаво дълго диагонално подаване. Той имаше доста свободно пространство пред себе си и опита изстрел от границата на наказателното поле. Ударът му по земя обаче мина встрани от вратата, без да е необходима намеса на стража на Милан. 

В 63-ата минута Милан поведе в резултата. Тео Ернандес прати страхотно центриране в наказателното поле на Торино, където Жиру стигна първи до топката и я насочи с глава право във вратата на "биковете" за 1:0. 

Сандро Тонали бе близо до това да си отбележи автогол в 75-ата минута след корнер на Торино. За щастие на футболиста топката не попадна в неговата врата. 

Само минута след това Тео Ернандес бе изведен при контраатака. Французинът бе намерен с подаване отляво и трябваше да добави топката в мрежата на Торино от няколко метра. Той обаче не успя да уцели вратата. 

В добавеното време на срещата Радонич опита да пробие отляво в наказателното поле, но опитът му за центриране бе блокиран. Последва корнер, при който дори стражът на Торино се включи в пеналтерията на Милан, но "биковете" не успяха да застрашат по никакъв начин вратата на Милан.

Милан Торино

източник: Sofascore

FT / МИЛАН - ТОРИНО 1:0

1:0 Оливие Жиру 62'

Съставите на двата отбора:

Милан: 1. Татарушану, 20. Калулу, 24. Кяер, 28. Тиау, 56. Салемакерс, 33. Крунич, 8. Сандро Тонали, 19. Тео Ернандес, 10. Брахим Диас, 17. Рафаел Леао, 9. Оливие Жиру

Старши треньор: Стефано Пиоли

Торино: 32. Ваня Милинкович-Савич, 26. Джиджи, 3. Шуурс, 4. Бонджорно, 17. Синго, 66. Гинейтис, 21. Адопо, 13. Родригес, 59, Миранчук, 16. Никола Влашич, 9. Санабриа

Старши треньор: Иван Юрич