Сестрата на старши треньора на Наполи Дженаро Гатузо – Франческа, е починала на 37-годишна възраст след четири месеца в болница, съобщиха от пресслужбите на неаполитанци и Милан, където тя работеше.

Франческа Гатузо, която работеше дълги години като секретарка в Милан, почина в Бусто Арсицио, на 40 км северно от града. Тя страдаше от рядко заболяване и се подложи на последната от серия операции в началото на февруари. От тогава насам тя беше под интензивно медицинско наблюдение. „Франческа Гатузо се изправи срещу болестта си със същата сила и енергия, която носеше на Маринело и Милан всекидневно. Рино (Дженаро Гатузо), огромната болка, която ти и твоето семейство изпитвате, изпитваме и ние. Почивай в мир, скъпа Франческа“, написаха от Милан.

„Всички в Наполи скърбим заедно с Дженаро Гатузо и споделяме неговата огромна болка. Съболезнования, скъпи Рино“, се казва в изявление на Наполи. Бившият световен шампион с Италия Гатузо игра 13 години в Милан, печелейки десет трофея, включително на два пъти Серия А и две Шампионски лиги. 42-годишният специалист води тима от 2017 до 2019. „Семейство Гатузо винаги ще бъде в сърцето на Милан. Рино предаде страстта си за Маринело на Франческа и тя винаги споделяше ценностите на „росонерите“, добавиха от тима.

Бившият наставник на Милан Гатузо замени Карло Анчелоти на треньорското кормило миналия декември. Наполи е шести в таблицата на Серия А, която ще бъде подновена на 20 юни след тримесечна пауза заради коронавируса.