Бившият собственик на Интер Ерик Тохир от днес официално напуска клуба като акционер, след като продаде в пълен размер своя дял от 31,05 процента в полза на базираната в Хонконг „ЛайнРок Кепитъл”.

Сделката беше оповестена с комюнике на клубния сайт. „Футболен клуб Интернационале Милано обявява, че „ЛайънРок Кепитъл” е постигнал споразумение с „Интернешънъл Спортс Кепитъл ХС Лимитид” за придобиването на техния дял акции в размер на 31,05 процента. В тази връзка „ЛайънРок Кепитъл” става новият миноритарен акционер в Интер”, обявиха от клуба.

„Клубът приветства „ЛайънРок Кепитъл” в семейството на Интер и очаква от тях да помагат и подкрепят „Сунин” (мажоритарният собственик – б.р.) с цел постигането на още успехи както на терена, така и извън него. Клубът още веднъж заявява своите симпатии към Ерик Тохир за неговият принос досега и му пожелава единствено успехи за в бъдеще.”

„ЛайънРок” като компания започва живота си през 2011 година, а нейн основател е Даниел Кар Кьон Цьон – китайски бизнесмен с американско потекло, който има 25-годишен опит на пазарите в Китай и Югоизточна Азия.

„Ние сме много оптимистично настроени спрямо изгледите за развитие на бизнес около всички спортни прояви, а със своите 110 години история и глобално влияние Интер Милано разполага с вълнуваш потенциал за бъдещето. „ЛайънРок” ще подкрепи напълно ключовата цел на Интер да се превърне в един от топ клубовете на световната сцена както на, така и извън терена”, коментира Кьон Цьон.