Бившият треньор на Наполи Лучано Спалети е новият селекционер на националния отбор на Италия по футбол. Новината бе официално съобщена от Италианската футболна федерация тази вечер. Спалети е подписал договор, който влиза в сила от 1 септември и е с продължителност до 2026 година, след световното първенство.

"Италианската федерация съобщава, че е постигнала договорка с треньора от Тоскана, който ще заеме поста от 1 септември. Официалното му представяне ще бъде на базата в Коверчано, преди началото на подготовката за предстоящите мачове със Северна Македония и Украйна", съобщиха от федерацията.

Спалети заема мястото на Роберто Манчини, който преди дни изненадващо хвърли оставка. Интересното е, че той има споразумение с Наполи да не поема друг отбор в следващата година, като в противен случай дължи компенсация в размер на 3 милиона евро. Но според адвокатите на Италианската федерация това важи само за клубни отбори, но не и за националния. Двете страни тепърва ще уточняват разногласията си.