От Дженоа официално обявиха, че са освободили Андрий Шевченко от треньорския пост на клуба. Бившият украински нападател прекара много малко време начело на „грифоните“ след назначението си на 7 ноември.

Генуезците благодариха на украинеца и на неговия щаб за упоритата работа, като уточниха, че временно отборът ще бъде воден от Абдулай Конко. Според италианските медии фаворит за нов наставник на Дженоа е германецът Бруно Лабадия, който за последно води германския Херта.

Шевченко така и не записа шампионатен успех в периода си като треньор на „рособлу“. Под негово ръководство те направиха три равенства и допуснаха шест загуби в Серия А. Единствената им победа при младия специалист беше с 1:0 над Салернитана за Купата на Италия.

Последен за украинеца се оказа мачът срещу Милан за Купата на Италия. Дженоа поведе с 1:0, но допусна изравняване в редовноот време и срещата отиде в продължения, където "росонерите" отбелязаха още 2 безответни гола.

Той оставя тима на предпоследната 19-а позиция в класирането в Калчото, като активът на Дженоа е едва 12 точки - пет по-малко от Венеция, който заема спасителното 17-о място.