Отборът на Ювентус уволни старши треньора Андреа Пирло. 42-годишният бивш полузащитник напуска клуба след едва девет месеца начело на клуба.

Пирло застана начело на „биаконерите“ през месец август миналата година, но сезонът за тима беше сериозно разочарование. Юве беше детрониран от Интер в Серия А и завърши на цели 13 точки от „нерадзурите“, а в края на кампанията трябваше да треперят и за мястото си в топ 4. В Шампионската лига отборът отпадна от Порто още на 1/8-финалите. Единственият трофей, който успяха да спечелят, бе Купата на Италия.

„За всичко, за смелостта, отдадеността, страстта, с която се е сблъсквал всеки ден, за постигнатите успехи, искаме да изкажем нашите благодарности, които наистина идват от сърце. Както и голям късмет за бъдещето, което със сигурност ще бъде красиво“, се казва в изявлението на клуба.

Бившият наставник на „биаконерите“ Масимилиано Алегри е силно свързан със завръщане в клуба, като дори се появиха информации, че се е договорил да поеме отбора съвсем скоро.

В същото време, в Италия пишат още, че звездата на отбора Кристиано Роналдо е обявил, че си тръгва през лятото.