Звездата на Наполи - Виктор Осимен, официално подписа нов договор с италианския шампион, с което сложи край на слуховете за свой трансфер.

24-годишният нигериец беше в основната на това парнетопеите да стигнат до титлата в Калчото през миналия сезон, когато отбеляза 26 гола в 32 изявя. Това беше първи подобен триумф за Наполи за първи път от над 30 години.

Новият договор на Осимен е до лятото на 2026-а година, а откупната му клауза е в размер на 130 милиона евро. Президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис още от лятото твърдеше, че нигериецът ще преподпише, а вчера заяви, че двете страни са съвсем близо до нов контракт. Той вече е факт няколко часа преди гостуването на Наполи на Рома. Осимен пристинта в Неапол през 2020-а година, като има 95 мача за отбора, в които е реализирал 57 гола. С екипа на националния отбор на Нигерия той е автор на 20 попадения в едва 27 срещи.

През последните седмици имаше информации, че лондонските Арсенал и Челси са сред отборите, които имат интерес към Осимен, който е отбелязал осем гола и три асистенции в 17 мача през сезона. През лятото пък се писа, че Пари Сен Жермен, Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид също слеят нигериеца, но по всичко изглежда, че сега ще трябва да насочат усилията си върху друг човек за нападенията си.