Селекционерът на националния отбор на Италия по футбол Роберто Манчини се е съгласил да остане начело на тима до европейското първенство през 2024 година, потвърди специалистът на пресконференция преди контролата с Турция във вторник вечер.

Италия загуби с 0:1 от Република Северна Македония в полуфинал от баражите за класиране на Мондиал 2022 и ще пропусне втори пореден световен шампионат.

„В последните дни разговаряхме с президента на футболната федерация Габриеле Гравина и споделяме едни и същи идеи за всичко. Ще говорим отново в следващите дни. Сега искаме да се концентрираме върху предстоящия мач с Турция. Отборът, с който разполагаме в момента, можеше да се бори за титлата на Мондиал 2022. Има много неща, които ще трябва да преосмислим, ще направим промени за следващия ни мач. Длъжни сме да гледаме към европейското първенство“, коментира Роберто Манчини.

„Ще включим по-млади момчета, които се надяваме да трупат опит в клубовете си. Разполагаме с талантливи състезатели, които могат да намерят място в мъжкия състав“, добави Манчини.