Клаудио Раниери е новият треньор на Рома. Италианският специалист подписа договор до 30 юни 2019 година. Раниери наследява на поста уволнения Еузебио ди Франческо.

Това ще бъде вторият престой на именития специалист в римския клуб, чийто фен е от дете. Раниери води Рома в периода 2009 – 2011 година, когато успя да изведе римските „вълци” до второто място в шампионата.

„Радвам се, че се завръщам у дома. Когато ти се обадят от Рома, е невъзможно да кажеш „не”, бяха първите думи на Клаудио Раниери при представянето си.

В последните години специалистът води отборите на Монако, Нант и Лестър, с чийто тим спечели титлата в Англия. За последно той бе мениджър на английския Фулъм, където прекара само няколко месеца.

„Клаудио е от нашия град. Той е фен на Рома и нещо повече – той е един от най-опитните треньори в света. Това, от което имаме нужда в момента е човек, който да ни върне в Топ 4 и да ни осигури футбол в Шампионската лига през следващия сезон. Остават ни още 12 мача до края на сезона и трябва да спечелим възможно най-много срещи”, сподели директора на тима Франческо Тоти.