Ювентус привлече официално Тимъти Уеа от Лил, обявиха от клуба. Американското крило премина медицински изследвания по-рано тази седмица и преминаването му в клуба от Торино вече е факт.

“Старата госпожа” ще плати за нападателя около 12 милиона евро, макар сумата по сделката да не е оповестена официално. Договорът на крилото трябва да е за пет години. 

“Тимъти Уеа официално е играч на Ювентус. Американецът пристига с постоянен трансфер от Лил. 23-годишният играч за пръв път ще играе в Серия А, след като до този момент има мачове във Франция и Шотландия. Уеа младши е син на легендата на Милан, който е президент на Либерия, но е роден в Ню Йорк и се състезава за САЩ. Той става част от състава на Пари Сен Жермен през лятото на 2015-а. Той дебютира за парижани през 2018-а, а общо с парижани има осем спечелени трофея,” се казва в официалното изявление на Ювентус.

До този момент торинци са свързвани с редица имена за входящи и изходящи трансфер, но привличането на Уеа е първата официална сделка на тима за това лято.