Официално Артур Мело вече е играч на Ювентус. Бразилецът заяви, че е бил убеден да пристигне в Торино заради амбициозния проект и сбъднал една от мечтите си да играе заедно с Кристиано Роналдо. Бразилският национал бе представен по-рано днес.

„Това е много важен ден за мен. Благодаря на семейството ми, на мениджърите, Фабио Паратичи и на всички, които ме приветстваха“, бяха първите думи на Артур като играч на Ювентус.

„Имам привилегията да играя с велики играчи. Да бъда в един отбор с Криситано Роналдо е моя сбъдната мечта. Проектът на клуба ме убеди да дойда, защото е много амбициозен“, добави още той.

„Не съм говорил много с треньора. Играел е футбол като малко други и то по уникален начин“, каза бразилецът за Андреа Пирло.

Артур пристигна на мястото на Миралем Пянич, който пое към „Камп Ноу“.

„Мога само да благодаря на Барселона. Показаха голямо уважение към мен. Отнасяха се много добре, като важна част от отбора. Преминаването ми в Ювентус може да се сметне като тласък в кариерата ми. Една от основните причини да дойда е Шампионската лига. Проектът на клуба е изключително амбициозен. Този турнир е приоритет. Ще работим със съотборниците ми, за да постигнем тези цели“, заяви Артур.

„В Серия А има повече физически контакти. Това е страхотно първенство. Ще бъде труден сезон, но Ювентус е страхотен отбор. Ще има много битки и нямам търпение да започнем“, каза още той.