Китайските милиарди може да лишат Челси от най-големия му удар от това лято. А именно от мениджъра Антонио Конте, който вдигна на крака разбития от Жозе Моуриньо през миналия сезон лондонски гранд. 

Този път обаче китайските пари идват в помощ на гранд от Европа. Собствениците на Интер от най-многолюдната страна в света са готови да платят половин милиард, за да измъкнат италианеца от "Стамфорд Бридж". 

Според вестник "ТутоСпорт", който поддържа много добри връзки със специалиста още от времето му в Ювентус, босовете на "нерадзурите" вече работят по схемата, по която ще могат да се сдобият с подписа на виртуоза в треньорската професия. 

Офертата ще е за заплата на стойност от 75 млн. евро за петгодишен договор, което прави по 15 млн. евро на сезон. Освен това, още през първото си лято начело на отбора той ще получи бюджет от 400 млн. евро за нови попълнения. 

Така, стига да приеме офертата на Интер, Конте ще има възможността да направи миланския колос по собствен вкус. Друг е въпросът обаче каква неустойка ще искат от Челси, за да се разделят с мениджъра си, а и също дали въобще ще позволят това да се случи.