Бившият треньор на Милан Марко Джампаоло се е провалил на поста заради клуба. Това твърди братът на италианския специалист Федерико пред Calciomercato.com.

Марко Джампаоло дойде на „Сан Сиро“ от Сампдория, но престоя начело на „росонерите“ само четири месеца и бе уволнен след три победи в седем мача в Серия А.

„Марко заслужено отиде в Милан, но от клуба не му създадоха екип, съвместим с неговите характеристики. Много от играчите, които той поиска, не бяха привлечени. Така че трябваше да се адаптира към футболистите, с които разполагаше“, заяви Федерико Джампаоло.

„Имаше само няколко футболиста с него по време на предсезонната подготовка. Мнозина не бяха с тима, имаше толкова много проблеми, за да могат да се изгладят. Трябваше му време, защото не разполагаше с всичките си играчи. Това, което ме изненада беше уволнението му, след като Милан спечели далеч от дома. Вярно е, той имаше проблеми, но беше близо до местата даващи участие в Европа. Видях малко професионализъм“, добави още той.

„От него зависи да изясни нещата. Ще има да каже някои неща, които досега не е казвал от уважение и според условията на договора му. Това не беше добро преживяване за него.“

След това бившият нападател на Пескара бе попитан какво е бъдещето на Марко Джампаоло, след като различни информации го пращат в Турция.

„Сигурен съм, че той ще получи възможност в друг отбор, въпреки че не знам дали това ще бъде в Италия или чужбина. Неговият опит в Милан също има положителен ефект върху неговото общо разбиране за света на футбола. Марко има страст и желание да работи отново“, каза Федерико Джампаоло.