След като вчера излезе официалното решение на УЕФА за отлагане на Европейското първенство за след година, се стигна до съгласието първенствата и клубните турнири на Стария континент да завършат до 30 юни.

Италия е най-засегнатата страна в Европа от пандемията на COVID-19 и местната футболна федерация разглежда различни хипотези кога Серия А да бъде рестартирана, за да може да приключи първенството в срок.

Вчера излезе информация, че една от датите е 9 май. Но съществуват още три за подновяването на шампионата. Най-оптимистичната е 25 април, но е малко вероятно тогава да се осъществи рестарта. Италианският футбол бе „замразен“ до 3 април, но срокът със сигурност ще бъде удължен заради бързото разпространение на коронавируса и блокадата под, която попадна цяла Италия.

Ръководните фигури на Апенините обсъждат и 2 май като евентуална дата за подновяването, а друг вариант е и 16 май, но по този начин няма да може да се влезе в рамките до 30 юни и Серия А ще завърши през юли. В първенството трябва да се изиграят още 12 кръга, както и два полуфинални мача и финал за Купата на Италия, а Ювентус, Аталанта, Наполи, Интер и Рома все още са в европейските клубни турнири.