Бившият треньор на Милан – Марко Джампаоло е отказал да седне скамейката на Специя. По този начин най-вероятно Тиаго Мота ще продължи да води клуба от Лигурия, в който играе българския национал Петко Христов.

През последните дни съдбата на Мота изглеждаше решена, въпреки победата в последния кръг преди Коледа срещу Наполи на „Диего Марадона“. Веднага след победата над „партенопеите“, ръководството на клуба обвини Мота в лошо отношение към целия състав, което означаваше сигурна раздяла.

Gulliver/GettyImages
16 снимки

Сега обаче вероятността младият специалист да остане начело на тима се повишава. Бившият наставник на Самподория, Милан и Торино – Марко Джампаоло категорично е отказал поста, предложен му от спортния директор на Специя – Рикардо Печини, според информация на Скай Спорт Италия.

След малко повече от седмица - на 6-и януари Специя приема Верона в битката си за оцеляване. На прага на втория полусезон, тимът на Христов е на 17-а позиция в класирането с 16 точки, с пет повече от първия отбор под чертата Дженоа. Верона пък се намира четири места над Специя с 24 точки.