Нападателят на Наполи Аркадиуш Милик, който наскоро стана жертва на въоръжен грабеж, вече си позволи да коментира с чувство за хумор цялата ситуация. Полският национал сподели в родината си, че оттук нататък в Неапол ще се разхожда единствено с часовник-играчка.

Инцидентът с 24-годишния футболист се разиграл, докато той шофирал на път към дома си след победата с 1:0 над Ливърпул в Шампионската лига. Изведнъж пътят пред него се оказал блокиран с мотор, а когато той спрял автомобила си, единият от двамата нападатели, които носили каски, с пистолет разбил стъклото, което деляло него и Милик. Така играчът се разделил със своя скъп часовник, който струва 18 хиляди паунда.

„Никой не ми е опирал пистолет в челото, беше достатъчно просто да счупят стъклото на колата. Вече минаваше полунощ, аз бях със семейството си, но и да бях сам, пак бих постъпил по същия начин”, разказа Милик.

„Не беше приятно изживяване. След обира получих дузина съобщения в „Инстаграм” от хора, които не познавам и които ме питаха какво се е случило. Чувствах се неудобно.”

„Неапол е нормален град, но тук се обръща внимание на часовниците и бижутата. Явно затова неаполитанци умишлено не ги показват. В крайна сметка не бях в самия град, а близо до дома си. Не очаквах такова нещо.”

„Знам, че дори Марек Хамшик (който се превърна в легенда за Наполи, отбелязвайки повече голове от Марадона – б.р.) е преживявал подобна ситуация два пъти. Не веднъж, а два пъти. Сега просто ще си купя часовник-играчка. Като онези гумените, които можеш да дъвчеш”, пошегува се Милик.

Още по темата:

Нагла кражба от звезда на Наполи след победата над Ливърпул

Милик разказа за обира