Собствениците на Интер от семейство Жан са отправили краен срок на банка Ротшилд за намирането на нови миноритарни акционери, но не е изключена и възможността за продажба на клуба.

Според „Кориере дело Спорт“, собствениците искат да намерят заместници на Lion Rock, който се оттегли от финансирането на „нерадзурите“, не е изключено и да продадат Интер.

В миналото Масимо Морати и Ерик Тохир също търсеха партньори, които да помагат финансово на италианския гранд, но в крайна сметка продадоха мажоритарния дял на клуба.

Сегашните собственици на Интер са съобщили на борда на директорите, че се стремят да рефинансират съществуващия дълг и че проектът започнал през 2016 година не е изложен на риск. Семейство Жан е информирало клубното ръководство, че няма да се привличат нови играчи, ако не се стигне до продажбата на футболисти.

„Нерадзурите“ вече изпратиха под наем Раджа Наинголан в Каляри до края на сезона, но това няма как да финансира сделка за нов футболист. Очакванията са през този месец Кристиан Ериксен да напусне „Джузепе Меаца“ по посока ПСЖ или Арсенал.