Новата звезда на Саутхемптън и Висшата лига – Маноло Габиадини заяви, че се чувства много добре в английския тим, а усещането няма нищо общо с последните му месеци като играч на Наполи.

Италианският тим продаде острието в края на януари, като още преди настъпването на зимния трансферен прозорец треньорът Маурицио Сари и клубният бос Аурелио де Лаурентис се надпреварваха да говорят как Габиадини не пасвал на тяхната философия.

25-годишният играч се показа като истински хит на Албиона, като вкара 6 гола в първите си 4 официални мача за „светците“. „Ако трябва да бъда честен, изобщо не очаквах да стартирам така“, коментира Габиадини. „В момента свиквам към съвсем различен стил футбол и тук всичко е ново – от града до съотборниците ми. Не мислех, че ще започна така.“

„Трябва да благодаря на съотборниците си, на треньора, които са страхотни и ми помогнаха много. Най-важното е да се раздавам напълно, за да правя феновете щастливи.“

„В Наполи повече не можех да продължа. Играех мачове, но се чувствах много тъжен, понеже някак не се чувствах част от всичко. Когато си тръгвах, им казах, че е нужно да направя промяна. Надявам се тук да докажа, че все още мога да играя футбол“, допълни нападателят.