Още двама футболисти на италианския Сампдория признаха, че са носители на Covid-19. Този път става въпрос за халфа Фабио Депаоли и зашитника Бартош Бережински, с които общият брой на заразените в клуба набъбва на 8. Останалите болни са играчите Маноло Габиадини, Омар Коли, Албин Екдал, Антонио Ла Гумина, Мортен Торсби, както и клубният лекар Амедео Балдари.

По-рано през деня от клуба обявиха, че повече няма да дават информация по темата, но Депаоли и Бережински използваха своите Instagram профили, за да съобщят новината. 

Ето съобщението на Депаоли: 

"Здравейте, приятели... За съжаление, и аз съм болен с COVID-19. Искам да ви уверя, че се чувствам добре! Това е невидимо чудовище, което напада, без да усетиш. Но когато вземем съответните мерки и следваме съветите на професионалните здравни лица, можем да спечелим най-важния “мач” и да се завърнем по-силни от всякога. Прегръщам всички заразени и казвам “Благодаря” на всички доктори, които ни помагат. СТОЙТЕ СИ ВКЪЩИ!" 


​Бережински пък написа: 

"За съжаление получих положителен тест за COVID-19. Добре съм. Въпреки подходящите предпазни мерки, не успях да избегна вирусната инфекция. Затова Ви моля да бъдете отговорни и да стоите вкъщи, когато е възможно."