Рома отпадна от Купата на Италия след позорна загуба с 1:2 от Кремонезе. Отборът на Жозе Моуриньо видимо подцени съперника и си плати. Кремонезе е най-слабият тим в Серия "А" и няма победа след 20 изиграни кръга, но в турнира за националната купа елиминира последователно Наполи и Рома, а на полуфиналите ще се изправи срещу Фиорентина.

Сирил Десерс откри от дузпа в 28-ата минута, а в 49-ата Мехмет Зеки Челик си вкара автогол. Усилията на "джалоросите" до края доведоха само до почетно попадение на Андреа Белоти в 94-ата минута. Рома допусна необясними грешки в защита и се прости с надеждите си за нещо повече в турнира, въпреки добрия жребий. 

21 снимки

В началните минути защитата на гостите се справи при няколко статични положения, изпълнени от Пелегрини. Тахирович имаше шанс да открие резултата след центриране на Браян Кристанте, но Мухамаду Сар успя да избие. В един момент от първото полувреме Кремонезе взе инициативата и в 27-ата минута получи дузпа за нарушение на Руи Патрисио срещу Десерс. По-големият виновник обаче беше Мараш Кумбула, който загуби топката. Десерс не сбърка от бялата точка и даде преднина на тима от Кремона.

Белоти за пореден път беше напълно незабележим, а защитата на Рома продължи да прави необяснимки грешки и нямаше да е изненада, ако гостите бяха вкарали и втори гол до почивката. Публиката на "Олимпико" също се изнерви и започна да реагира гневно при всеки лош пас на "вълците". В добавеното време на първата част Рожер Ибаньес поиска дузпа за задържане от противников бранител, но след намесата на ВАР съдията Микаел Фабри даде сигнал за край на полувремето.

На почивката Моуриньо смени цели четирима от своите футболисти - Кумбула, Манчини, Кристанте и Волпато. Вместо тях се появиха Крис Смолинг, Никола Залевски, Неманя Матич и Пауло Дибала. В състава на гостите пък Окереке и Емануеле Валери замениха нападателното дуо Десерс и Афена-Гиан. 

Ентусиазмът на Рома бързо беше охладен. В 49-ата минута Ибаньес се подхлъзна и изпусна Окереке, който веднага центрира в наказателното поле към Пикел. Пръв до топката обаче стигна Зеки Челик, който си вкара автогол. Стефан Ел Шаарауи имаше възможност да намали, но на два пъти стреля неточно. Тами Ейбрахам се появи в 57-ата минута и малко по-късно уцели гредата.

Стражът на Кремонезе Сар спаси воле на Пелегрини, а Дибала не съумя да върне интригата от пряк свободен удар. Голям пропуск направи и Крис Смолинг. Макар и притиснати в половината си, гостите организираха опасни контри. Най-често Окерке създаваше проблеми за бранителите на Рома и в няколко ситуации само късметът спаси "джалоросите" от трето попадение във вратата им. 

В четвъртата от добавените пет минути Белоти беше изпуснат в наказателното поле и върна интригата. До края обаче оставаха само секунди и "вълците" не можаха да направят нищо повече. Отборът на Моуриньо ще продължи да преследва място в топ 4 на Серия "А", а Кремонезе ще играе на полуфиналите за Купата на Италия за първи път от сезон 1986/87.