Върховният съд на Испания отхвърли жалба, подадена от португалския треньор Жозе Моуриньо, в която той поиска да му бъде отписан данъкът върху доходите на физическите лица за 2011 и 2012 г., когато бе начело на Реал Мадрид. По онова време Специалния си плащал на компания, ръководена от неговия агент Жорже Мендеш.

Според Данъчната агенция, обаче, Моуриньо е извършил нередности при данъчното облагане  между 2010 и 2012 г. 

Данъчните установили, че Реал Мадрид, а не треньорът, е превеждал данъците, като тази тънкост носи по-висок доход на Жозе.

Ако самият треньор е отговарял за изплащането на дължимото, както повелява законът, това би означавало по-високо данъчно облагане на доходите му. Което Жозе е искал да избегне с лек финт през фирмата на агента му, но Върховният съд не се хвана.

През 2018 г. Жозе Моуриньо сключи споразумение с Министерството на финансите на Испания, с което избегна съдебен процес за две данъчни престъпления, за които треньорът се призна за виновен. Тогава той склони на присъда от една година затвор (в Испания тя е условна) и плати 669 232 евро, които бяха добавени към предишните 4,4 милиона, когато започна процедурата срещу него. 

Докато беше в Реал Мадрид Моуриньо се замеси и в друг данъчен скандал, като предпочете да не си плаща данък върху 3,3 милиона евро от имиджови права, скрити в компания със седалище в данъчен рай на Британските Вирджински острови.