Името Равел Морисън говори ли ви нещо?

Само преди три години специалист Сам Алърдайс заяви, че в лицето на Морисън Лацио разполага с „играч за 50 милиона паунда”. Не толкова отдавна поливалентният атакуващ играч минаваше за един от най-ярките таланти, които академията на Манчестър Юнайтед е вадила. Днес съдбата на вече 25-годишният играч изглежда коренно различна, като се има предвид, че той е трансферна цел на скромния шведски Йостерсунд.

Морисън на хартия все още се води футболист на италианския гранд, но там бъдещето му там отдавна е приключено. Скоро след като акостира на „Олимпико” през 2015-а, атакуващият полузащитник започна да показва своя чепат нрав, заради който си имаше толкова много проблеми да се задържи по-дълго време в един тим и на Острова. Тогавашният наставник Стефано Пиоли открито го критикуваше за липсата на старание в тренировките, както и нежеланието да научи италиански.

Предсезонната подготовка през 2016-а започна обещаващо за таланта, но с началото самия сезон треньорът Симоне Индзаги също свали доверието си от Морисън. Това породи недоволството на играча, който още преди идването на полусезона се прибра в Лондон и заяви, че няма да стъпи повече в Рим, докато договорът му не бъде прекратен. Под заплахата от завеждане на съдебно дело нещата утихнаха, но с кариерата му в Лацио беше свършено. През януари 2017-а той бе преотстъпен за 6 месеца в един от бившите си тимове – Куинс Парк Рейнджърс, но в Чемпиъншип записа едва 5 участия (4 от които като смяна). Логично лондончани не се възползваха от опцията за закупуване, която беше само 2 милиона паунда.

Сезон 2017/2018 Морисън изкара под наем на интересно място – в мексиканския Атлас, като стана едва вторият англичанин (след родения в Честър Антонио Педроса) с участие в местния шампионат.

По всичко изглежда, че вариантите пред Морисън са на изчерпване и Йостерсунд може да се окаже един от последните спасителни пояси. Според Би Би Си ключовото в случая е присъствието на наставника Иън Бърчнал, който е англичанин.

Морисън има точно 159 минути футбол на името си с екипа на Лацио, като има договор с италианците до лятото на 2019 година.