Вицепрезидентът и клубна легенда на Ювентус Павел Недвед беше категоричен, че скоро започващият в Италия сезон 2019/2020 в никакъв случай няма да бъде третиран като преходна година за клуба.

През лятото в торинския гранд настъпиха немалко промени, като Маурицио Сари застана начело като треньор, а в същото време пристигнаха играчи като Матайс де Лихт, Данило, Адриен Рабио, Аарън Рамзи и завърналия се Джанлуиджи Буфон. На този фон Недвед беше пределно ясен какви са поставените цели. „Ювентус отново иска да печели”, коментира чехът.

„Променихме доста лицето си, но това не е преходна година. Сари върши страхотна работа, той ще се завърне след паузата за националните отбори (в момента специалистът се лекува от пневмония – б.р.). Ние сме много, много доволни. Тимът следва неговите команди.”

„Няма да се фокусирам само върху нашата атака, а по-скоро върху целия тим. Има достатъчно конкуренция, но всички трябва да бъдат професионалисти.”

„Не искам да коментирам пазара. Това е въпрос за Фабио Паратичи (спортния директор – б.р.), който направи някои изключителни неща. Не просто доведе Демирал и Данило, но осъществи и големи продажби като тези на Кансело и Мойс Кийн.”

„Пазарът все още не е затворил врати и ние ще се възползваме от всяка възможност, която ни се открие. Сметките ни са в ред, както винаги са били”, допълни Недвед.