Невероятен брой фенове на Наполи изпълниха улиците на южния италиански град, за да отдадат заслуженото на клубната легенда – Диего Армандо Марадона. Статусът на Ел Пибе в Неапол е със статут на божество и така ще остане завинаги.

43 снимки

Когато новината достигна до хората по света за смъртта на един от най-великите футболни играчи на едва 60-годишна възраст, привърженици на партенопейците изпълниха улиците, за да отдадат респект към техния идол. Голям брой хора се стичаха по стенописите за Диего в града, които са стотици на брой. Феновете запалиха свещи и факли, за да осветят образа на великия Диего. Неапол за секунди се превърна в град на сълзите.

Марадона донася две титли на Наполи в историята, които засега остават единствените. Това се случва в тежкия период на дълбоко политическо и икономическо разделение на Италия на богатия север и бедния юг. Той играе за Наполи от 1984-а до 1991-а година.

26 снимки

Нисичкият плеймейкър веднага се вписва в житейската среда. Осанката му се харесва от всеки, след като е намусен, скромен и с фанатичен дух – това обрисува точно неаполитанците. Преди акостирането му там те бяха маловажен клуб, а след това станаха достоен конкурент на силите от Севера в Италия.

Gulliver/GettyImages
64 снимки

Когато клубът взе първата си титла през 1987-а година, в града бе обявено извънредно положение на няколко седмици. Отворени бяха само кафетата, градът не спеше, празнуваше се денем и нощем. Диего донесе на Наполи още един път Серия А, Суперкупата на Италия и Купата на УЕФА.