Изключително страшни новини се появиха за левия бек на Наполи Фаузи Гулам. Медиите в Италия  твърдят, че играчът, чийто сезон 2017/2018 бе опропастен от брутална контузия в коляното, сега за втори път е получил фрактура на коленната капачка.

27-годишният футболист, който привлече вниманието на куп европейски грандове със силните си изяви, не е играл от ноември 2017. Тогава той скъса предни кръстни връзки в коляното си и трябваше да се подложи на операция. Изгледите бяха добри и африканецът бе напреднал значително към завръщането си в игра, но по време на тренировка с „везувиани” през февруари получи злочестата фрактура.

Сезонът приключи за основен бранител на Наполи

Радио CRC твърди, че има сериозни основания да се счита, че Гулам е увредил отново същото коляно. От медията твърдят, че са се свързали с професор Мариани, който е разтревожен от последните тестове и резултатите, които са му били изпратени. Специалистът държи да посети футболиста лично, за да постави окончателна диагноза.

Има слухове, че играчът се е вслушал в съвет от специалист, работещ в НБА, вместо в професионалния си треньор, поради което е започнал да прави упражнения, а коляното му отново се подуло.

Ударът колкото и да е голям за играча, е не по-малко сериозен и за Наполи. Италианците разчитаха, че или ще ползват алжиреца, или ще го продадат на добра цена.