Този път Сасуоло не успя да сътвори сензация и отстъпи на Наполи в домакински мач от Серия “А” с 0:2. Въпреки това отборът от северна Италия се бори мъжки и до последно се опитваше да измъкне нещо от срещата. Старши треньорът Алесио Диониси след мача бе разочарован от резултата, но не и от поведението на своите футболисти.

„Изправихме срещу силен и уверен отбор, който демонстрира това и днес. Наполи заслужаваше да спечели, но при 2:0 за тях, ние имахме своите шансове и заслужавахме да останем в мача. Наполи обаче е много качествен отбор и не ни беше лесно, така че съм доволен от това, което направихме. Жалко е, че завършихме мача без да отбележим гол предвид всички положения, които създадохме“, каза Диониси, цитиран от сайта football-italia.net.

Поражението бе първо за Сасуоло от 4 мача насам. Отборът в момента води люта битка за оцеляване, като през последните мачове се поотдалечи от зоната на изпадащите, но все още се оглежда нервно през рано, защото има само 7 точки аванс пред тройката на дъното.