Полузащитникът Тиемуе Бакайоко вярва, че феновете на отбора все още не са видели на какво всъщност е способен. Френският играч даде дълго интервю за клубната телевизия, чрез което опита да се защити от непрестанните критики.

Преди началото на сезона 24-годишният играч беше преотстъпен от Челси, където дебютният му сезон беше най-общо казано разочароващ. При „росонерите” нещата не потръгнаха добре за него, но напоследък се наблюдава известно подобрение във формата му. Важно е да се отбележи, че травмите на Джакомо Бонавентура и Лукас Билия на практика принудиха треньора Дженаро Гатузо отново да се довери на Бакайоко, чийто договор за наем изтича в края на сезона.

„Използвам времето, с което разполагам, правя малки стъпки напред. Знам, че няма да е леко”, заяви Бакайоко.

„Мисля, че в последните няколко мача хората видяха един много добър Бакайоко. Сега мога единствено да се подобрявам.”

„Франк Кесие много ми помага. Той е много мил, но всички други съотборници също са ми близки. През последния месец се сближих с всички, включително Леонардо (спортния директор – б.р.), Паоло Малдини (директора по стратегическо развитие – б.р.) и Гатузо.”

„По тази причина започнах да показвам какво мога в тренировките и мачовете. Те очакват много от мен, това е нормално. Надявам се всички да можем да израстваме заедно. Не съм станал по-силен за месец време. Бях си същият играч още когато пристигнах. Казано простичко, сега се чувствам много по-добре в отбора. По-лесно запомням тактическата информация и разбирам позицията си на терена. Доста по-леко ми е в сравнение отпреди няколко седмици.”

„Имах нужда просто да играя и най-накрая тръгвам напред. Мога да се подобря още – едва на 24 години съм и разполагам с цялото време на света, за да развия качествата си дори по-далеч.”

„Все още не съм в най-добрата си форма, мога работя върху възвръщането на топката, тактиката и контрола върху мачовете. Има и още стъпки, които трябва да направя на техническо ниво, а и бих могъл да бъда по-бърз”, заяви Бакайоко.