Халфът на Ювентус Леандро Паредес е влязъл в словесна конфронтанция с наставника Масимилиано Алегри по време на сутрешната тренировка в понеделник, разкрива журналистът Фабиана дела Вале.

Световният шампион с Аржентина е изнервен от малкото игрови минути време, които треньорът му дава. След разправията между двамата, на която свидетели са станали всички останали състезатели, Паредес демонстративно е отказал после да обядва с останалите. 

Така се затвърждава решението на ръководството да не откупува правата на Паредес и той ще се завърне в тима на Пари Сен Жермен след края на сезона, когато изтича договорът му за наем. Това твърди Джанлука Ди Марцио.

28-годишният аржентинец бе взет в Торино през август миналата година под наем за един сезон с опция да бъде откупен за сумата от 22,5 милиона евро. До момента обаче той е записал само малко над 1000 минути за Ювентус, в които е направил една асистенция. По тази причина от Ювентус не виждат причина да плащат толкова висока сума за постоянното му привличане.

Още преди месеци “бианконерите” бяха решили, че няма да се възползват от клаузата.

Паредес има договор с Пари Сен Жермен до лятото на 2024 година. В кариерата си той е играл още за отборите на Бока Хуниорс, Киево, Рома, Емполи и Зенит.