Отборът на Наполи завърши сезона си в Серия А с категорична победа. В ранния мач от неделната програма на италианското Калчо, партенопеите сразиха с 3:0 като гост Специя. Българският защитник Петко Христов не бе в групата на „орлетата“ заради контузия.

Gulliver/GettyImages
29 снимки

Момчетата на Лучано Спалети, чието бъдеще начело на „адзурите“ остава неясно, решиха всичко още през първата част. Матео Политано откри резултата на „Стадио Алберто Пико“ още в 4-ата минута, за нещастие на настроените за празник лигурийци. Собственикът на тима Робърт Платек бе на стадиона със своето семейство, но това не помогна на Тиаго Мота и играчите в бяло.

В 25-ата минута полският халф Пьотр Желински удвои преднината на неаполитанците с мощен удар. Десетина минути по-късно неговият колега в средната линия на южняците – Диего Демме, вкара трети гол във вратата на "белите" след комбинация с Андреа Петаня. Това бе и първи гол през сезона за бившия халф на РБ Лайпциг.

Успехът няма никакво отношение към класирането на Наполи, който завършва на трета позиция със 79 пункта и ще се окичи с бронзовите медали в Серия А. Специя пък завършва на 16-та позиция с 36 точки, на седем от зоната на изпадащите. Тимът от Лигурия си осигури оцеляването още преди няколко кръга и доигра спокойно шампионата.