Отборът на Наполи, който загуби всякаква надежда да защити шампионската си титла от миналия сезон, ще бъде лишен от услугите на вратаря си Алекс Мерет за поне месец, съобщиха в сряда италианските медии.

Италианският национал се контузи в петък по време на равенството на тима срещу Монца у дома (0:0) в 18-ия кръг на Серия А.

"Прегледите показаха, че той страда от контузия на нивото на втория полрумембранен мускул на лявото бедро", обявиха от клуба.

Gulliver/GettyImages
25 снимки

Наполи в момента е на осмо място в класирането, на 17 точки от лидера Интер Милано. От клуба не уточниха периода на отсъствие на Мерет, но според италианската преса той ще е извън терените поне четири седмици, като може да отсъства и около 45 дни.

Наполи ще се лиши и от голмайстора си Виктор Осимен, който ще участва на Купата на африканските нации (13 януари - 11 февруари). Тимът ще заложи в следващите мачове от първенството и за Суперкупата на Италия (18-22 януари) на резервния вратар Пиерлуиджи Голини, който също се възстанови наскоро от контузия.

Наполи срещу Барселона в осминафиналите на Шампионската лига, като първият мач е на 21 февруари на стадион "Диего Армандо Марадона" в Неапол. / БТА