Наполи приема Рома в дербито на 20-ия кръг на Серия А. Двубоят е днес от 21:45 часа и ще се предава пряко по MAX Sport 3. Партенопеите вървят уверено към титлата в Калчото, а успех днес ще ги приближи още по-близо до голямата цел. 

Възпитаниците на Лучано Спалети се намират в страхотна домакинска форма, като са записали осем победи и равенство в 9 мача. Тимът отпадна от турнира за Купата на Италия и е фокусиран единствено върху представянето си в Серия А. 

Рома нареди шест мача поред без поражение, а "вълците" спечелиха четири пъти в пет срещи във всички турнири през 2023 година. Жозе Моуриньо, който през седмицата навърши 60 години, ще се опита да спре днешния си съперник и да завърже интригата в челото. 

Добрата новина за Наполи е завръщането на Хвича Кварацхелия. Грузинецът пропусна последните два мача на своя отбор. За Рома аут поради наказание е Зеки Челик. Травма продължава да лекува Жоржиньо Вайналдум. Участието в мача на Николо Дзаниоло пък е под въпрос, след като офанзивният халф пожела да напусне.