Отборът на Наполи успя да победи драматично Верона с 2:1 в мач от 22-ия кръг на Серия А. Гостуващият тим поведе, а италианският шампион стигна до късен обрат, с който се върна към победите. Наполи загуби последните си два двубоя - срещу Интер за Суперкупата на Италия и Лацио за първенство

Gulliver/GettyImages
22 снимки

Наполи започна срещата по-добре, още в първите минути шут на Джовани Симеоне бе блокиран. В 10-ата минута на мача пък Кварацхелия се справи със защитник на Верона и шутира към десния ъгъл на вратата. Лоренцо Монтипо обаче го отказа с брилянтно спасяване.

Три минути след това отново грузинецът създаде неприятности за гостите. Той овладя топката и стреля от границата на наказателното поле. И този път противниковият страж се справи отлично и изби.

В 23-ата минута Тиджани Нослин стигна до отбита топка и я отправи към вратата на Наполи, но изпълнението му не бе достатъчно добро.

Четири минути по-късно Хвича Кварацхелия стреля над напречната греда от ръба на пеналтерията. Две минути преди края на първото полувреме пък Микаел Форолуншно овладя подаване в наказателното на домакините и шутира. Топката обаче прелетя встрани от десния страничен стълб.

В началото на второто полувреме Верона пропусна няколко добри възможности. Първо Диего Копола не успя да се разпише в 47-ата минута, след като прати топка отблизо над напречната греда. Две минтуи след това Дарко Лазович също пропусна обещаваща възможност, след като успя да стреля от границата на наказателното. Голини обаче спаси.  Секунди по-късно Давид Кабал стигна до топката при последвалия корнер, но той не намери целта.

В 54-ата минута Джовани Симеоне пропиля отлична възможност и отблизо не успя да проедоле Монтипо.

В 72-ата минута падна първия гол, след като Томаш Суслов центрира от пряк свободен удар, а там Деиго Копола с глава прати топката в мрежата.

Гостите успяха да задържат преднината си седем минути. В 79-ата Йеспер Линдстрьом намери Сирил Нгонге, а той се възползва идеално от разбъркването в противниковото наказателно и вкара за 1:1.

Четири минути след това Джовани Симеоне имаше шанс да донесе пълния обрат на неаполитанците. Стражът на Верона обаче блесна с нова отлична намеса.

Все пак обратът дойде в 88-ата минута, когато Хвича Кварацхелия се разписа. Той успя да намери пространство и от границата на наказателното поле вкара красив гол, шутирайки в горния десен ъгъл.

С този успех Наполи събра актив от 35 точки и се изкачи на седмото място поне временно. Верона остава в зоната на изпадащите, заемайки 18-ата позиция с 18 пункта.