Президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис вече е започнал да търси заместник на настоящия наставник на тима Карло Анчелоти. Неаполитанците продължават с лошите си изяви в Серия А и нямат победа вече в 7 поредни двубоя, като по този начин паднаха до 7-ата позиция в класирането.

Освен това шефът на клуба не се разбира особено добре с бившия мениджър на Байерн Мюнхен и по всичко личи, че двамата съвсем скоро ще се разделят, това твърди "Ил Матино". Де Лаурентис е набелязал трима специалисти за негов заместник.

Първият избор е бившият треньор на Ювентус Масимилиано Алегри. Този вариант обаче е трудно осъществим, тъй като наставникът обяви, че няма да се връща към треньорството поне до лятото, а освен това предпочитанията му са да поеме отбор извън Италия.

По-осъществимия вариант изглежда бившият мениджър на Милан Дженаро Гатузо, който също в момента е без работа. Твърди се, че спортният директор на Наполи Джунтоли вече е имал разговор с него.

Последната опция пред отбора от „Сан Паоло“ е да си върнат бившия наставник Едоардо Рея. Смята се, че той с радост би работил в Наполи отново.