Шампионът на Италия – Наполи, победи Сасуоло с 2:0 на стадион “Диего Армандо Марадона”. Партенопеите можеха да поведат в резултата още в първата минута, ала Амир Рахмани удари гредата.

За южняците Виктор Осимен и Джовани Ди Лоренцо вкараха попаденията, като за второто в асистент се превърна другата звезда на „адзурите“ Хвича Кварацхелия, който едва бе влязъл на терена от пейката.

Gulliver/GettyImages
51 снимки

След 13 минути игра италианският национал Матео Политано беше спънат в наказателното поле, но съдията Антонио Джуа се посъветва с ВАР, за да отсъди дузпа за шампиона.

Зад топката застана голмайсторът на домакините Виктор Осимен, който стреля в левия ъгъл на Андреа Консили и откри резултата.

Пет минути след началото на втората част полузащитникът Максим Лопес получи директен червен картон. Бившият футболист на Марсилия репликира изключително остро главния съдия на срещата.

Десет минути по-късно Наполи получи правото да изпълни втори 11-метров наказателен удар, след като играч на гостите игра с ръка. Този път изпълнителят беше Джакомо Распадори. Бившият футболист на Сасуоло обаче не успя да прати топката във вратата на „неровердите“.

Четири минути след това отборът на Руди Гарсия стигна до втори гол. Хвича Кварацхелия се завърна след контузия с виртуозна асистенция. Той подаде към капитана си Джовани ди Лоренцо, който стреля в долния ляв ъгъл и на практика подпечата успеха на тима от Неапол.

Шампионът Наполи е вече с пълен актив от 6 точки, докато Сасуоло е без пункт от две изиграни срещи.