Наполи излезе с официално изявление относно ситуацията с халфа на тима Хвича Кварацхелия.

По-рано бащата на футболиста Бадри Кварацхелия и агентът на полузащитника Мамука Джугели заявиха, че искат играчът да смени отбора това лято.

"В отговор на думите на агента на Кварацхелия и баща му, нашият клуб напомня, че Хвича има договор с нашия клуб, който е валиден за още три години. Кварацхелия не е в списъка ни за трансфер. Агентите и бащите на играчите не решават бъдещето на играчите; това решение остава за Наполи, докато договорът е валиден. Край на историята“, се казва в изявление, разпространено от пресслужбата на неаполитанците.

Бадри Кварацхелия, бащата на полузащитника на Наполи Хвича Кварацхелия, каза, че иска синът му да смени отбора през летния трансферен прозорец.

"Не искам Хвича да остане в Наполи. Той работи с четирима различни треньори през последната година, което наистина ме притеснява. Решението, разбира се, е негово, но не ми харесва тази ситуация. С Хвича все още не сме обсъждали тази тема и няма да го направя до края на Евро 2024“, цитира Кварацхелия-старши Sport Imedi.

Хвича Кварацхелия в момента е на Европейското първенство с отбора на Грузия. Той играе за Наполи от юли 2022 г. През сезон 2022/23 футболистът стана шампион на Италия като част от отбора.

През сезон 2023/24 халфът вкара 11 гола и направи 9 асистенции в 45 мача за неаполитанците във всички турнири. Порталът Transfermarkt оценява стойността на играча на 80 милиона евро.