Стадион “Диего Армандо Марадона” е разпродаден за мача между Наполи и Салернитана от Серия А. Много е вероятно в него домакините да триумфират с титлата в Италия, но това зависи и от друг двубой, а именно Интер – Лацио.

По принцип двубоят между партенопеите и „гранатите“ е насрочен за събота от 16:00 часа, но от клуба помолиха за промяна в програма и да играят в неделя от 13:30 часа, когато е срещата на „нерадзурите“ и „бианкочелестите“.

Капацитетът на “Диего Марадона” е малко над 54 000 места. За да се избегнат проблеми, привърженици на Салернитана няма да бъдат допускани на стадиона. По тази причина засега техният сектор остава празен, заради което местните ултраси искат да могат да изкупят и тези места.

Дали обаче сблъсъкът в събота ще бъде преместен с ден по-късно? Президентът на Серия “А” Лоренцо Казини обясни, че това зависи от Министерството на вътрешните работи на Италия, откъдето се чака становище. Кметството на Неапол вече предупреди, че ако Наполи играе в събота, ще се създадат условия за потенциален хаос из града, тъй като най-вероятно тифозите няма да се приберат, а ще останат из града и ще вилнеят цяла нощ в очакване на двубоя на Интер с Лацио, който ще е в неделя по обяд местно време.

Освен това евентуална промяна ще наложи да се промени графикът и за следващата среща на Наполи, която по програма е във вторник срещу Удинезе. Тя също ще трябва да бъде изместена с ден по-късно