Отборът на Наполи не срещна трудности при домакинството си на Каляри и го победи с 2:0 в мач от шестия кръг на италианската Серия А. Автори на попаденията станаха Виктор Осимен в 11-ата и Лоренцо Инсиние в 57-ата минута, който се разписа от дузпа.

Като цяло „партенопеите“ доминираха през целия мач и можеха да отбележат и още няколко попадения. Каляри пък не създаде почти нищо интересно пред вратата на Давид Оспина.

Gulliver/GettyImages
73 снимки

Наполи откри резултата още в 11-ата минута, когато Пьотр Зиелински бе изведен отлично отдясно, достигна до топката до аутлинията и пусна пас в наказателното поле, където на първа греда Виктор Осимен изпревари защитник и засече във вратата на Алесио Краньо – 1:0.

Резултатът беше удвоен в 57-ата минута, когато Лоренцо Инсиние не сгреши от бялата точка. Дузпата беше отсъдена заради нарушение на Диего Годин срещу Осимен.

По този начин Наполи продължава да бъде с пълен актив от точки – 18 след шест победи от шест мача и върни уверено начело. Тимът е и с впечатляваща голова разлика от 16:2. Каляри остава със скромните 2 точки на предпоследната 19-а позиция.