Шампионът на Италия Наполи стигна до победа с 2:1 при домакинството си на последния в класирането Салернитана в среща от 20-ия кръг на италианската Серия "А".

Дербито на областта Кампаня бе решено в полза на домакините в шестата минута на добавеното време на второто полувреме, когато защитникът Амир Рахмани се възползва от разбъркване в наказателното поле на гостите и преодоля Гийермо Очоа за крайното 2:1.

На стадион "Диего Марадона" гостите от Салерно поведоха в  29-ата минута чрез полузащитника Антонио Кандрева. 

В добавеното време на първото полувреме обаче бившият съотборник на Кандрева в Интер Матео Политано изравни от дузпа, с което даде надежди на тима си, че ще избегне пети пореден мач без победа във всички турнири.

През втората част Наполи натисна сериозно, но Очоа и бранителите пред него успяваха да се справят. В 90-ата минута мексиканският страж спаси удар на Хвича Кварацхелия от непосредствена близост и изглеждаше, че е запазил точката за тима си. 

Секунди преди изтичането на шестминутното продължение обаче Диего Деме свали с глава топката при едно разбъркване в наказателното поле и оставеният непокрит Рахмани бе точен, за да донесе победата на шампионите.

С победата Наполи се изкачи на шесто място във временното класиране с 31 точки, докато Салернитана е на последното 20-о с 12 точки. В другия мач, игран по това време, Дженоа и Торино завършиха 0:0 в Генуа. Двата тима са съответно 12-и и 10-и с 22 и 28 точки.