Наполи победи Рома с 2:1 в мач 20-ия кръг на Серия А. Виктор Осимен даде преднина на лидера в италианския шампионат в 17-ата минута. 

Ел Шаарауи възстанови равенството в 75-ата минута. Джовани Симеоне обаче отново изведе Наполи напред в 86-ата минута.


Gulliver/GettyImages
30 снимки

Още в 5-ата минута Хвича Кварацхелия успя да си спечели пространство и да стреля в долния десен ъгъл на вратата. Руи Патрисио успя да се намеси и да избие топката в ъглов удар, от който неаполитанците не се възползваха по най-добрия начин.

В 12-ата минута Ким Мин-Че направи сериозна грешка, връщайки топката назад с глава. Централният защитник бе с гръб към собствената си врата и не видя, че Мерет е излязъл напред. Топката прехвърли стражът на Наполи, но не влезе във вратата. 

Пет минути след това Наполи поведе в резултата с гол на Виктор Осимен. Хвича Кварацхелия асистира за попадението.

В 22-ата минута Пьотр Желински шутира от далчена дистанция, а топката прелетя високо над вратата, след като той не успя да я уцели добре. 

Пауло Дибала имаше добър шанс да стреля след блокиран удар на негов съотборник. Аржентинецът нанесе изстрел от границата на наказателното в 38-ата минута, който обаче прелетя над вратата на Наполи.

В последната минута от първото полувреме Ървинг Лозано намери Виктор Осимен с центриране отдясно. Нападателят на Наполи нанесе директен изстрел с глава, който обаче мина встрани от вратата, пазена от Руи Патрисио.

Леонардо Спинацола бе близо до това да възстанови равенството в самия край на първата част, след като центриране стигна до него. Той изправи директен удар от границата на наказателното поле. Плътният му изстрел попадна право в Мерет, който успя да избие. 

В 51-ата минута "джалоросите" създадоха по-опасна атака, която завърши с удар с глава на Ел Шаарауи, който се появи от пейката на полувремето. 

Четири минути след това Лозано се измъкна от Смолинг и нахлу в наказателното поле на Рома. Той даде остро подаване към Кварацхелия, който бе сам в пеналтерията на "вълците". Той обаче не си спря топката добре и не успя да нанесе удар. 

В 64-ата минута Лозано пропиля огромна възможност за неаполитанците. Той напредна към наказателното поле на Рома със страхотни индивидуални действия и след това нанесе мощен удар, който летеше малко под напречната греда, но Руи Патрисио показа страхотна реакция и спаси.

Тами Ейбрахам бе изведен с пас в коридор през 71-ата минута. Нападателят се впусна към топката, но до нея първи стигна Мерет, който я улови без проблеми. Ейбрахам дори се хвана за бедрото и започна да куца, малко след това бе заменен.

Ел Шаарауи успя да стигне до центриране на далечната греда и прати топката в мрежата от близка дистанция - никакъв шанс за стража на Наполи.

В 86-ата минута на срещата Джовани Симеоне съкруши "джалоросите" с фантастичен изстрел от границата на наказателното поле. Той завъртя топката и я прати в мрежата на Руи Патрисио за 2:1. В последните секунди на редовното време отново Наполи бе по-близо до гола, но Руи Патрисио успя да спаси с крак.

FT / НАПОЛИ - РОМА 2:1

1:0 Виктор Осимен 17'

1:1 Ел Шаарауи 75'

2:1 Джовани Симеоне 86'

Съставите на двата отбора:

Наполи: 1. Мерет, 22. Ди Лоренцо, 13. Рахмани, 3. Ким Мин-Че, 6. Марио Руи, 99. Ангиса, 68. Лоботка, 20. Жиелински, 11. Лозано, 9. Осимен, 77. Кварацхелия

Старши треньор: Лучано Спалети

Рома: 1. Руи Патрисио, 23. Манчини, 6. Смолинг, 3. Ибанес, 59. Залевски, 8. Матич, 4. Кристанте, 7. Пелегрини, 37. Спинацола, 21. Пауло Дибала, 9. Тами Ейбрахам

Старши треньор: Жозе Моуриньо