Италианският Наполи няма да получи никаква парична компенсация от Челси или пък Маурицио Сари. Днес специалистът бе представен официално като мениджър на „сините“ от Лондон, след като вчера Антонио Конте бе уволнен.

В договора на Сари с Наполи имаше заложена клауза за освобождаването на треньора в размер на 8 млн. евро. Според адвоката на Сари обаче, италианският клуб няма да получи никакви пари.

Според различни спекулации в Англия, това е свързано с трансфера на Жоржиньо от Наполи в Челси. „Сините“ трябва да платят сумата от 57 млн. евро плюс 8 млн. евро във вид на бонуси.

Според думите на адвоката Фабио Джоти обаче и това не отговаря на истината.

„Всички сме много щастливи. Това бяха най-дългите и сложни преговори, в които някога съм участвал. Бих казал дори, че бяха почти уникални, но в същото време сме много щастливи и доволни, че постигнахме договорка. Договорът му бе прекратен по взаимно съгласие. Снощи прочетохме документите дума по дума. Вчера по обяд медиите съобщиха, че сме стигнали до разбирателство, но това не бе така. Подписът пристигна тази сутрин. Всички сме доволни“, коментира адвокатът на Маурицио Сари.

Още по темата:

Челси официално обяви новия си треньор

Сари и Дзола се разбраха с Челси

Наполи с благодарности към Сари