Халфът на Наполи Алан е глобен с 200 хиляди евро от ръководството, твърди "Corriere dello Sport". Причината е, че бразилецът е сочен за един от тарторите сред футболистите, които се опълчиха на президента Аурелио Де Лаурентис в началото на месеца. 

Тогава босът бе наредил на играчите да бъдат на наказателен лагер заради слаби резултати. След двубоя срещу РБ Залцбург от Шампионската лига обаче футболистите отказаха да продължат лагера и се прибраха по домовете си. Според свидетели след срещата в съблекалнята Алан е влязъл в конфликт със сина на президента - Едо.

Де Лурентис е изготвил дълъг списък с финансови санкции за играчите, които варират от 22 хиляди до 200 хиляди евро, като общата сума е 2,5 млн. Тези 200 000 евро се равняват на половината месечна заплата на Алан. Ръководството дори обмисля да съди играчите за оронване престижа на клуба.

В дните след мача срещу Залцбург домът на Алан бе обран и има съмнения, че това е било отмъщение заради непокорността на футболиста. След това беше разбит и автомобилът на жената на Пьотър Желински.