Шампионът на Италия Наполи набира скорост и постигна втора убедителна победа в Серия А. Възпитаниците на Руди Гарсия разбиха с 4:0 като гости Лече в мач от 7-ия кръг на Калчото. Точни за успеха на партенопеите бяха Лео Остигард (16), Виктор Осимен (51), Джанлука Гаетано (88) и Матео Политано (90+4-дузпа). 

С успеха Наполи събра 14 точки и излезе на трето място във временното класиране. Лече е седми с 11 точки. 

БГНЕС
19 снимки

Госите поведоха още в 16-ата минута. Тогава Пьорт Желински центрира в наказателното поле, където Лео Остигард с глава засече във вратата за 0:1. В 25-ата минъта Ненад Кръстович получи в наказателното поле и отправи удар, с който Алекс Мерет се справи. Малко след това Марин Понграчич стреля с глава над вратата. 

В 40-ата минута Желински подаде към Джовани Симеоне в наказателното поле на домакините. Аржентинецът опита силен удар, но не намери очертанията на вратата. 

На полувремето Симеоне беше заменен от Виктор Осимен. Веднага след подновяването на играта шут на Хвича Кварацхелия премина опасно над вратата. В 51-ата минута Наполи удвои. Кварацхелия центрира прецизно в наказателното поле, където Осимен се извиси и с глава реализира за 0:2. 

В 57-ата минута гол на Габриел Стрефеца беше отменен заради игра с ръка. Наполи стигна до трето попадение в 88-ата минута. Тогава Джанлука Гаетано овладя подаване на Джакомо Распадори в наказателното поле и с прецизен шут вкара за 0:3. 

В четвъртата минута на добавеното време на мача гостите получиха дузпа, след като Илбер Рамадани извърши нарушение срещу противников футболист. Зад топката застана Матео Политано, който не остави шансове на Владимиро Фалконе за 0:4.