Отборът на Наполи постигна комфортна победа с 2:0 като гост на Фиорентина в двубой от предпоследния 37-и кръг на италианската Серия А. По този начин „партенопеите“ записаха пети успех в шест двубоя. Точни за тима на Дженаро Гатузо бяха Лоренцо Инсиние в 56-ата и Пьотер Жиелински в 67-ата минута.

Gulliver/GettyImages
34 снимки

При първото попадение италианският национал пропусна дузпа, но беше точен при добавката. Наказателният удар беше отсъден с помощта на системата ВАР за задържане на Амир Рахмани от страна на Никола Миленкович.

В 67-ата минута пък Жиелински удвои с малко късмет, след като неговият шут се отклони в тялото на Лоренцо Венути и топката стана неспасяема за вратаря.

Наполи можеше да си тръгне и с по-убедителен успех, но на два пъти гредите спасиха „виолетовите“ след удари на Инсиние.

„Неаполитанците“ продължават да гонят участие в Шампионската лига и с победа си днес отново изпревариха и изхвърлиха Ювентс от топ 4. Милан е със същия актив като на „бианконерите“, но с мач по-малко, като приема Каляри по-късно днес. В последния кръг от сезона Наполи приема Верона, Юве гостува на Болоня, а „росонерите“ гостуват на Аталанта в Бергамо. Един измежду неаполитанците, Ювентус и Милан ще трябва да се прости с участието си в ШЛ.

Фиорентина не играе за нищо, тъй като е на 8 точки от опасната зона кръг преди края.