Ръководството на Наполи е направило стъпки да инициира преговори с агента на треньора Маурицио Сари заради информациите, които докладват за нарастващия интерес на Челси. По този начин неаполитанци се надяват да пресекат всякаква вероятност да загубят своя силен човек в съблекалнята.

Култов Мертенс: За скудетото заставам и на вратата!

През последните дни италианските медии започнаха да твърдят, че собственикът на лондончани Роман Абрамович лично е идентифицирал Сари като кандидат за наследник на Антнио Конте. Последният се намира под огромно напрежение заради слабите резултати и конфликта с част от клубното ръководство.

Сари през последните години се утвърди като водещите спецалисти в Серия А заради бързия футбол, който практикуват неговите отбори. Неведнъж той е получавал похвали за работата си от величини в занаята като Ариго Саки и Хосеп Гуардиола.

Спрягат Маурицио Сари за заместник на Зидан в Реал Мадрид

Президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис призна, че има опасност тимът да загуби трупащия уважение наставник. „Насрочили сме си среща на 9 февруари. Очевидно не мога насиля Сари да остане, но ако той иска да напусне, ще пропусне много от нашия проект”, коментира Де Лаурентис.

„В момента подготвяме Каса Наполи – нашия нов тренировъчен център, може би дори и нов стадион. Във всеки случай се съмнявам, че Наполи е транзитна спирка за Сари, защото той е много етичен мъж”, допълни патронът на „везувиани”.