Наполи и неговият треньор Карло Анчелоти по абсолютно недвусмислен начин атакуваха Общински съвет на Неапол заради начина, по който протича ремонта на стадион „Сан Паоло”. На официалната клубна страница именитият треньор заяви, че вече съзира презрението на местната власт към „партенопеите”.

Още от миналия сезон диалогът между Наполи и общината се изостри, тъй като босът Аурелио Де Лаурентис не срещна одобрение за плановете си да обнови доста старото вече съоръжение, в същото време общината отказа да намали наема, който клубът плаща. Имаше и заплахи от страна на Де Лаурентис, че в крайна сметка ще се види принуден да премести отбора в друг град.

Все пак се постигна някакъв консенсус и през лятото „Сан Паоло”  премина интензивна реконструкция, отчасти заради Универсиадата, която се проведе там. Разбира се, основната причина да се стигне до ремонта беше настояването на клуба и сключената сделка.

Заради всички строителни работи Наполи изигра първите си два мача от сезона (срещу Фиорентина и Ювентус) като гост. Днес очевидно Анчелоти и представители на клуба са били на инспекция, за да проверят как се движат нещата и позицията на треньора беше до болка ясна.

„Видях условията в съблекалните на „Сан Паоло”. Оставам без думи. Приех молбата на тима да изиграем първите си два мача от сезона далеч от дома, за да може работата да бъде завършена, както беше обещано”, заяви треньорът. „За два месеца време може да се вдигне къща, а тук не могат да оправят съблекалните! Къде сега ще трябва да играем мачовете срещу Сампдория и Ливърпул?”

„Аз съм бесен от неадекватността и непрофесионализма на тези, на които беше възложено да извършат тази работа. Как може регионът, общината и комисионерите да се отметнат от обещанията си към нас? Виждам презрението и липсата на загриженост към отбора, клуба и града. Поразен съм”, завърши Анчелоти.